در مقاله قبلی با تاثیر مواد معدنی و کلسیم بر فشار خون آشنا شدید. سطح پایین کلسیم (علاوه بر ارتباط با پوکی استخوان) با فشار خون هم در ارتباط است.آزمایشها نشان میدهد در بیماران فشار خونی مصرف کلسیم به کاهش فشار خون کمک میکند. در این مقاله با راهکارهای جذب بهتر کلسیم آشنا خواهید شد. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد. با سالم یاب همراه باشید.
*با غذاها مصرف کنید.
*یک تا یک و نیم ساعت بعد از هر وعده غذا را با یک لیوان آب مصرف کنید.
*کلسیم همراه ویتامین دی بهتر جذب میشود.
*هر بار بیش از ۵۰۰ میلیگرم کلسیم مصرف نکنید. بدن از مقادیر کم بهتر و مؤثرتر استفاده میکند.
روی برچسب شیشه یا بستهی کلسیم مقدار ۵۰۰ میلیگرم کلسیم مکمل نوشته شده است که وزن قرص کلسیم را نشان میدهد،نه مقدار کلسیم واقعی را.
برخی برچسبها مقدار واقعی مواد معدنی(کلسیم)موجود در هر قرص را نشان میدهند.اگر برچسب دارو،وزن کلی هر قرص را نوشته باشد،مقدار واقعی کلسیم موجود در آن را محاسبه کنید.
*گلوکنات کلسیم(محتوی نه درصد کلسیم)
وزن کل را در نه درصد ضرب کنید.یعنی ۵۰۰میلیگرم گلوکنات کلسیم ضربدر نه درصد مساوی است با ۴۵میلیگرم کلسیم.
*کربنات کلسیم(محتوی ۴۰درصد کلسیم)
وزن کل را در چهار درصد ضرب کنید.یعنی ۵۰۰میلیگرم آن ضربدر چهار درصد مساوی است با ۲۰۰میلیگرم کلسیم.
*سیترات کلسیم شامل ۲۱درصد کلسیم است.
*لاکتات کلسیم حاوی ۱۳درصد کلسیم است.
مقادیر را به شرح فوق محاسبه کنید.۵۰۰میلیگرم سیترات کلسیم محتوی۱۰۵میلیگرم کلسیم است؛درحالیکه ۵۰۰میلیگرم لاکتات کلسیم محتوی ۶۵میلیگرم کلسیم بنیادی است.
عوامل تاثیرگذار بر فشار خون – طب سنتی
مصرف روزانه بیش از ۲۵۰۰میلیگرم مجاز نیست.مصرف بیشتر بهطور مداوم سبب تشکیل سنگ کلیه میشود.
۹-۱۸سال>>>1300میلیگرم
۱۸-۵۰سال>>>1000میلیگرم
۵۰سال به بالا>>>1200میلیگرم
وجود فشار خون بالا،استرس،سالخوردگی،دیابت و مصرف داروهای خاص،سطح اکسید نیتریک را در بدن کاهش میدهد.لایهی داخلی(بیشتر لایههای داخلی)سرخرگها،اکسید نیتریک تولید میکند.غشای سلولی داخلی اکسید نیتریک را به سلولهای عضلانی زیرین میفرستد و انقباض را متوقف میکند؛درنتیجه سرخرگها منبسط میشوند.بهاینترتیب با ترشح اکسید نیتریک فشار خون تحت کنترل درمیآید و ادامه مییابد.در تصلب شرایین ظرفیت تولید اکسید نیتریک در لایهی داخلی سرخرگها کاهش مییابد.
اکسید نیتریک،فاکتور اصلی برای تنظیم فشارخون و عملکرد قلبی-عروقی است. بنابراین،فشارخون ودستگاه قلبی-عروقی را همراه اندامهای دیگر تحت تأثیر قرار میدهد.
در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشار خون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.
درباره این سایت